Voksne med psykiske vanskeligheder

Læs om støtte til voksne med psykiske vanskeligheder og hvordan, du kan blive visiteret til en række ydelser.

Som voksen med psykiske vanskeligheder kan kan du ansøge om at blive visiteret til bolig eller pædagogisk støtte til hverdagen.

Kontakt os for at høre mere om aktivitets- og samværstilbud bl.a. Cafe Medvind, Aktivitetshuset og idrætstilbud på handicap-ogpsykiatri@herlev.dk

Hvis du har behov for bostøtte, kan du efter en individuel vurdering få bevilget dette.

Du vil få støtte af pædagogisk- og sundhedsfagligt uddannet personale.

Læs mere om kommunens tilbud

Hvis du har brug for mere omfattende støtte i form af et botilbud, kan du kontakte din sagsbehandler for en individuel vurdering. Botilbuddet i Herlev Kommune hedder Juvelhuset, og har plads til 16 beboere. I Juvelhuset får du støtte til at opbygge en mere selvstændig og meningsfuld tilværelse.

Hvis du på grund af din psykiske funktionsnedsættelse ikke kan færdes udenfor alene, kan du ansøge om ledsageordning.

Politikker

Her kan du læse mere om Herlev Kommunes Handicappolitik og Pårørendepolitik

Kvalitetsstandarder

Kvalitetsstandarderne giver dig et indblik i hvilken hjælp, du kan forvente at få, når du har en vis nedsat funktionsevne. Når du har læst kvalitetsstandarden ved du noget om, hvordan der bliver arbejdet med bevilling af ydelser og hvilke ydelser, det er muligt at få bevilget. Kvalitetsstandarderne fungerer som sagsbehandlernes daglige arbejdsredskab og giver viden om kommunens serviceniveau.

Formålet med Herlev Kommunes kvalitetsstandarder er, at sikre ensartethed og tydelighed i visitationen til de enkelte ydelser som kommunen leverer inden for handicap-, psykiatri- og socialområdet. Kvalitetsstandarderne skal også bruges til at skabe overensstemmelse mellem et politisk fastsat serviceniveau og de konkrete afgørelser. Hermed sikres også, at borgerne i videst muligt omfang bliver behandles ensartet og ud fra så objektive kriterier som muligt.

Kvalitetsstandarderne tager udgangspunkt i Handicappolitikkens vision og værdier. Det betyder, at tilbuddene skal være tilpasset borgerens individuelle behov, være fleksible og tage udgangspunkt i borgerens egne ressourcer og motivation. Indsatsen skal ikke være mere omfattende, end der er behov for, og borgerne skal selv tage aktiv del i hjælpen i det omfang, det er muligt. Herlev Kommune prioriterer lokale løsninger, der giver borgeren mulighed for at fastholde og udbygge sit netværk.

Læs kvalitetsstandard for voksne med særlige behov

I fritvalgsdatabasen på Socialstyrelsens hjemmeside kan du læse kommunernes offentliggjorte kvalitets- og priskrav samt godkendte leverandører til madservice, personlig pleje og praktisk hjælp.

Kommunerne har ansvaret for koordineringen af det specialiserede socialområde. Kommunerne har også ansvaret for udarbejdelse af årlige rammeaftaler på det specialiserede sociale område og specialundervisning fra regionerne til kommunerne inden for hver af de fem regioner.

Rammeaftalen skal udarbejdes i samarbejde med Region Hovedstaden og skal godkendes i alle kommunalbestyrelser i regionen samt regionsrådet.

Rammeaftalen består af en udviklingsstrategi og en styringsaftale, samt en bilagsoversigt over alle tilbud beliggende i regionen udtrukket fra Tilbudsportalen.

Udviklingsstrategien: Formålet er at fastsætte hvilke tilbudstyper, temaer og målgrupper, der skal være i fokus (udviklingstendenser og -perspektiver). Derudover har socialministeren mulighed for at udmelde centrale temaer, som skal indgå i strategien.

Styringsaftalen: Formålet er at lægge rammerne for kapacitets- og prisudviklingen af tilbud, som aftalen omfatter (klare spilleregler for samarbejde mellem køber og sælger)

Handicaprådet rådgiver kommunalbestyrelsen i handicappolitiske spørgsmål og behandler emner, der har betydning for mennesker i Herlev Kommune med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Oplever du angst, depression, sorg, ensomhed eller magtesløshed, og har du brug for en at tale med i de sene aften- og nattetimer, når andre tilbud har lukket?

Ring til Akuttelefonen alle dage mellem kl. 23.30 - 07.00 på 25 25 04 00

Du er altid velkommen til at kontakte Akuttelefonen. Hvis du som pårørende til et menneske, der har det psykisk vanskeligt, har brug for nogen at tale med, er du også meget velkommen til at ringe til Akuttelefonen.
Medarbejderne er klar til at lytte til dig og hjælpe!

Akuttelefonen er et tværkommunalt samarbejde, og tilbuddet er for borgere i Herlev, Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk Kommuner.

Som pårørende til et menneske med psykiske vanskeligheder kan du finde råd, vejledning og netværk:

Her er en række nyttige informationer og links for dig, der har psykiske vanskeligheder, et handicap eller er pårørende.

Du kan læse om tilbudsportalen, tolkning, og Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) 

Voksenrådgivning

Handicap og psykiatri

Dildhaven 43
2730 Herlev
44 52 61 33
handicap-ogpsykiatri@herlev.dk

Åbningstider
Man - fre 9.00-14.00