Pensionistskovtur

Pensionistskovturen 2024 finder sted den 19., 20. og 21. august.

Få en dag fuld af skønne oplevelser, hyggeligt fællesskab og god underholdning.

Vi begynder med kaffe/te, boller, og sang i Herlev Medborgerhus. Herefter kører vi ud til tre spændende destinationer. Frokosten serveres i Medborgerhuset. Mens vi får serveret kaffe og kage, vil Bobo Moreno underholde os.

Mødested er Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18. Dørene åbnes kl. 8.00. Du kan blive hentet i bus kl. 7.40 ved Hjortespring Foreningshus og blive kørt retur om eftermiddagen. Det kræver ingen tilmelding.

Billetsalg

Billetsalget foregår mandag den 17. juni 2024 på Herlev Hovedgade 110, 1.sal og på Rådhus Hjortespring, Dildhaven 43 kl. 9.00 – 11.00 – eller indtil udsolgt. Billetter sælges ikke før kl. 9.00, men det er muligt at få et nummer i køen fra kl. 8.30. Køen til billetsalg på Herlev Hovedgade 110 starter ved Bog & Idé i Herlev Bycenter.

Du bedes medbringe sundhedskort eller efterlønsbevis/pensionsbevis, som vises ved billetkøb. Køber du billet til flere (max fire), skal du ligeledes fremvise dokumentation for disse. Billetten koster 150 kr. 

Skulle der være billetter tilbage efter billetsalget, sælges disse i Borgerservice på Herlev Rådhus i åbningstiden. 

Bemærk at billetter ikke refunderes ved sygdom eller afbud.

Hvem kan komme med?

Pensionistskovturen er for følgende målgrupper bosat i Herlev Kommune:

  • Pensionister - 65 år og derover.
  • Efterlønnere - over 62 år (efterlønsbevis).
  • Førtidspensionister - (pensionsbevis).

Gavekort

Har du på pensionistskovturen 2023 vundet en billet ved lodtrækning, indløses denne ved billetsalget mandag den 17. juni 2024. Her vælger du afgangsdag og destination. Der garanteres ikke for udsolgte dage og destinationer.

Er du kørestolsbruger?

Her kan du komme med handicapbussen, som kører mandag den 19. august 2024 til Amalienborg. Du kan medbringe én hjælper til dagen, som også skal betale for billetten. Billet til handicapbussen kan købes mandag den 17. juni 2024 mellem kl. 9.00 og 11.00 på Herlev Rådhus og Rådhus Hjortespring eller ved at skrive til pensionistskovtur@herlev.dk  

De tre destinationer

Særudstilling på Amalienborgmuseet, ”Frederik 10. – Konge af i morgen”


I anledning af det historiske tronskifte 14. januar 2024 har Amalienborgmuseet slået dørene op for udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen” 22. marts – 8. september 2024. Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge.

Amalienborgmuseet er et kongeligt skatkammer, beliggende midt i hjertet af København, som inviterer jer til at dykke ned i Danmarks farverige historie og kongelige arv. Inde i museet venter en skattekiste af kongelige genstande, portrætter og historier, har formet Danmarks kongehus.

Museet er handicapvenligt og tilbyder faciliteter, så alle kan være med.

Udover udstillingen på Amalienborgmuseet går vi en tur i den nyrestaurerede Amaliehave. Amaliehaven blev i 1983 givet som en gave til det danske folk fra A.P. Møller Fonden. Siden har Amaliehaven med sin karakteristiske udformning, mangfoldige planteliv og det store springvand været et attraktivt opholdssted for mange gæster fra både ind- og udland. Amaliehaven er netop blevet restaureret med en donation fra A.P. Møller Fonden på 65 mio. kroner.

Rundvisning på Kastellet


Tag med på en unik tur ind i historiens vingesus, hvor fortiden møder nutiden. Kastellet er en af Europas smukkeste og bedst bevarede fæstning. Fæstningsværket ligger i hjertet af København og inviterer jer til en unik rundvisning. Rundvisningen varetages af guiderne fra foreningen Kastellets Venner. Guiderne har fascinerende historier om Københavns forsvar og militære fortid.

Træd ind i Kastellets imponerende porte og lad jer fortrylle af de velbevarede volde, gamle kanoner og det maleriske soldaterkvarter. Den unikke rundvisning tager jer med på en rejse gennem tiden.

Nyd en afslappet dag med skønne vandreture på de brede stier, og lad jer inspirere af det tidløse landskab.

Kastellet er ikke blot en fæstning, men også et smukt grønt område, hvor I kan finde fred og ro. Guiden vil dele spændende anekdoter og historier, der giver et indblik i Kastellets betydning gennem tiderne. I vil også få muligheden for at opleve de imponerende bygninger og det velholdte Kirkegårdskapel. På denne tur til Kastellet, kommer vi til at gå på brosten. 

Sejltur fra Sydhavn til Nordhavn


Kom med på en unik tur fra Sydhavn til Nordhavn. Vi sejler gennem Københavns Havn og hører om hele udviklingen. Vi udforsker udviklingen af Sydhavn og Nordhavn - to perler langs Københavns kystlinje. Disse havneområder har undergået en fantastisk forvandling, og på sejlturen vil vi opleve deres historie og nutidige skønhed.

På sejlturene kommer vi rundt i de dele af havnen, som ikke kan ses på de almindelige havnerundfarter. Undervejs vil I høre om havnens historie samt omdannelsen til by, som er i fuld gang. Jeres guide på sejlturene er Ole Bertelsen, som har været ingeniør i havnen i 35 år samt været guide for By&Havn i 13 år. Der vil være trapper, når vi skal ind og ud af båden. 

 

Tidligere destinationer

Pensionistskovturen 2023 er veloverstået og denne gang gik turen til Sagnlandet Lejre, Sejltur på Furesøen, Vikingemuseet, Roskilde Kloster og Sejltur på Bagsværd/Lyngby sø.

Alle gæster blev underholdt af Jesper Lohman og trio i Herlev Medborgerhus med gode historier til kagen og kaffen samt et musikalsk katalog, der spændte fra Otto Brandenburg til Dean Martin. 

Turen gik til Gisselfeld Kloster og en sejltur med M/S Friheden fra Næstved Havn til Karrebæksminde. Alle gæster blev underholdt af Herlev Musical og Teater.

 

Turen til Gisselfeld Kloster (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave).

 

Sejtur fra Næstved Havn til Karrebæksminde (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave).

Pensionistskovturen 2021 er veloverstået og denne gang gik turen til Skovtårnet, Sct. Bendts Kirke, Gavnø Slot og Herlufsholm Kostskole. Underholdningen bestod af Martin Brygmann, Ole Kibsgaard og Michael Carøe.

Billeder 2021

Turen til Skovtårnet (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave).

Turen til skovtårnet

Underholdning med Martin Brygmann, Ole Kibsgaard og Michael Carøe (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave).

Underholdning med Martin Brygmann, Ole Kibsgaard og Michael Carøe

Turen til Sct. Bendts Kirke (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave).

Turen til Sct. Bendts Kirke

Morgenmad i medborgerhuset (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave).

Morgenmad i medborgerhuset

Turen gik til Frederiksborg Slot, J.F. Willumsens Museum, Rudolph Tegners Museum og Krudtværksmuseet. Frokosten blev indtaget i hyggelige omgivelser på Skævinge Kro.

Alle gæster blev underholdt af De Tre Kgl. Tenorer på Skævinge Kro og - i medborgerhuset - af Kirsten Siggaard.

Billeder 2019

Skovturen 2019 er vel overstået, og i år har vi taget et gruppebillede de tre dage.

Mandag 1: (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave)

skovtur mandag 1

Mandag 2: (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave)

skovtur mandag 2

Tirsdag: (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave)

pensionistskovtur tirsdag

Onsdag: (klik på billedet, hvis du vil se en større udgave)

skovtur onsdag

Turen gik til Fanefjord Kirke og Thorsvang Samlermuseum, og frokosten blev indtaget i hyggelige omgivelser på Fanefjord Skovpavillon.

Alle gæster blev underholdt af Pernille Schrøder og - i medborgerhuset - af Brødrene Olsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret på natur, kultur, byliv og alt det, der betyder noget for dig i Herlev.

Felter med (*) skal udfyldes